Sposób przygotowania:
    Ocena: /5 - 
    głosów
- 
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, aby pozbyć się grudek, przełożyć do miski. 
- 
Jajka zmiksować ze szpinakiem, kurkumą i dodać do ziemniaków, wsypać mąkę pszenną i szczyptę soli, wszystko wymieszać, aby uzyskać elastyczne ciasto. 
- 
Formować rulony i kroić na niewielkie kopytka. 
- Gotować w osolonej wodzie na małym ogniu ok 2-3 minuty od wypłynięcia.
- Natkę i czosnek niedźwiedzi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posiekać.
- Wszystkie składniki pesto zmiksować tak, aby kawałeczki orzechów były nadal wyczuwalne.
- 
Doprawić solą i pieprzem. 
- 
Wymieszać z ciepłymi kopytkami, posypać twardym serem. 
 
                 
     
     
    
