test

Jak podawać brzydkie potrawy?

Nie oszukujmy się – włoskie tagliatelle alla crema di pistacchi nie tylko brzmi dostojnie, ale i wygląda tak, że podane prosto i bez wysiłku, będzie zachwycać. A co z mniej precyzyjnymi daniami? Bigosem, ugotowanym kalafiorem, potrawką z kurczaka? Jeśli chcemy jeść i gościć naszych bliskich w dobrym stylu, to bierzemy pod uwagę, jak wyglądają dania, które podajemy, dlatego dziś podpowiemy Wam, jak wizualnie zaopiekować się tymi mniej estetycznymi daniami.

czytaj więcej

Burak ma styl

Czy wiecie, że 24 listopada oficjalnie obchodzony jest Dzień Buraka? To bardzo zdrowe i zyskujące na popularności warzywo, o którym dziś chcemy Wam opowiedzieć nieco więcej. Gotowi? Zapnijcie pasy!

czytaj więcej

Dynia – królowa stylizacji potraw

To już ten czas, kiedy możemy zagrzebać się pod kocykiem i pić gorącą czekoladę bez wyrzutów sumienia. Jesienną aurę doskonale podkreślają aromatyczne, rozgrzewające potrawy, które smakują tym lepiej, im bardziej estetycznie są podane. Jako że królową tego czasu niezmiennie pozostaje dynia, pokażemy Wam, jak stylizować potrawy z tego pysznego warzywa.

czytaj więcej

Sezon na sierpień

Ależ gorąco! Środek lata to niezwykły czas – świeci słońce, dni są długie, a my możemy spędzać mnóstwo czasu na świeżym powietrzu – także jedząc posiłki w ogrodzie. No właśnie – a co właściwie jeść w sierpniu, by korzystać z dobrodziejstw sezonu?

czytaj więcej