test
test

Bieżnik i obrus – dobrana para na wiosennym stole

Obrusy i bieżniki wydają nam się już przeżytkiem z domów naszych babć. Nic bardziej mylnego! Naprawdę stylowy stół nie może obyć się bez tych elementów, ale warunek to ich dobre dopasowanie, tak, aby nasze miejsce w jadalni wyglądało nowocześnie i elegancko zarazem. Jak to zrobić?

czytaj więcej

Stolik balkonowy – przepis na udany czas

Czas kwarantanny i konieczność pozostawania w domach sprawia, że korzystamy z naszych balkonów i ogrodów tak często, jak nigdy wcześniej. Ale jeśli dotąd nie udało nam się urządzić naszej przestrzeni, to nadszedł na to idealny moment! Nic tak nie polepszy naszych kawowych poranków, jak praktyczny i estetyczny stół, który możemy zrobić samodzielnie – z palet!

czytaj więcej

Jak podawać potrawy, aby każdy mógł ich spróbować?

Podczas rodzinnych spotkań każdy gospodarz czy gospodyni ma swój styl podawania potraw - patery z całymi daniami, mniejsze porcje na półmiskach lub serwowanie porcji na talerzach. Jak więc przygotować serwis, żeby stół pozostał elegancki i wyeksponował świąteczne dekoracje?

czytaj więcej

Kolorowe pisanki smakują pięknie

Nie może zabraknąć ich na wielkanocnym stole. Jak dzięki naturalnym produktom zrobić kolorowe pisanki w domu? O czym koniecznie musimy pamiętać, zanim zabierzemy się za ich tworzenie? I czym różnią się pisanki od kraszanek? Tym razem będziemy mówić na okrągło o barwieniu jajek.

czytaj więcej