Sposób przygotowania:
    Ocena: /5 - 
    głosów
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st. C.
 - Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, gotować przez 2-3 minuty, odcedzić.
 - Pora umyć i drobno pokroić, zeszklić na oleju z posiekanym czosnkiem.
 - Surowy makaron wymieszać z porem i kalafiorem.
 - W osobnej misce połączyć śmietankę, jaja, mleko, tymianek, pieprz i szczyptę soli.
 - Zalać makaron przygotowaną mieszanką.
 - Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem.
 - Przełożyć makaron i ułożyć na nim kawałki mozzarelli.
 - Przykryć folią aluminiową, zapiekać ok. 40 minut, aż makaron będzie miękki. Podawać z natką pietruszki.
 

