Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 2 głosów
  • W małej miseczce lub słoiczku wymieszaj ocet winny lub octem jabłkowym z musztardą.
  • Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, stale mieszając, aby składniki się połączyły.
  • Możesz użyć trzepaczki lub zamknąć słoik i wstrząsnąć, aby wszystko się dobrze połączyło.
  • Dodaj miód lub syrop klonowy (jeśli używasz) i dokładnie wymieszaj.
  • Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
  • Wymieszaj czosnek granulowany z odrobiną soli i pieprzu.
  • Natrzyj marynatą filety z kurczaka i odstaw na 30 minut.
  • Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
  • Grilluj filety z kurczaka z obu stron, aż będą dobrze wypieczone i miękkie.
  • Odstaw na bok, aby ostygły, a następnie pokrój w paski.
  • Na dużym talerzu lub w misce ułóż mix sałat.
  • Dodaj pomidorki koktajlowe na sałatkę.
  • Polej sałatkę sosem vinegret.
  • Ułóż pokrojoną w paski pierś z kurczaka na wierzchu sałatki.
  • Pokrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżką.
  • Posyp sałatkę sezamem i płatkami chilli.
  • Dodaj jadalne kwiatki do dekoracji.