Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 2 głosów
  • Przygotować galaretkę i odstawić do ostudzenia.
  • Przygotować rabarbar: pokroić w kostkę lub cienkie paski, wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym, odstawić.
  • Przygotować ciasto: piekarnik nagrzać do 175 stopni.
  • Mąkę połączyć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pokrojone masło.
  • Szybko wyrobić, pod koniec dodać zimną wodę i nadal wyrabiać do uzyskania elastycznego ciasta.
  • Rozwałkować na cienki placek na papierze do pieczenia, przełożyć na blachę.
  • Przygotowany wcześniej rabarbar przełożyć na kruchy spód.
  • Brzegi ciasta zawinąć do środka. Piec ok. 30-40 minut, do uzyskania złotego koloru.
  • Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić, a następnie zalać tężęjącą galaretką.
  • Schłodzić w lodówce.