Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 180 st. C (z termoobiegiem).
  • Masło przełożyć do miski, utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę (ok. 5 minut). Stopniowo dodawać po jednym jajku, dalej miksując na najwyższych obrotach.
  • Mąkę i proszek połączyć ze sobą, dodawać do masy maślanej na zmianę z mlekiem, mieszając delikatnie szpatułką, wsypać skórkę z cytryny. Przełożyć do papierowych papilotek na muffiny i piec ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Ostudzić.
  • Przygotować krem. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i zimną śmietanką na najwyższych obrotach. Przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować ostudzone muffiny.