Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Kurczaka pokroić w cienkie paski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżeczki tymianku, oliwę i redukcję octu.
  • Odstawić do lodówki do zamarynowania.
  • Po tym czasie usmażyć na patelni lub na grillu, aż mięso będzie miało złoty kolor.
  • Truskawki umyć i pokroić. Orzechy włoskie i nerkowce uprażyć na suchej patelni, aż zaczną wydobywać z siebie aromat i lekko zmieniać barwę na złotą.
  • W dużej misce wymieszać szpinak z parmezanem, posiekaną bazylią i oliwą z oliwek.
  • Przełożyć na talerze razem z usmażonym kurczakiem.
  • Posypać przygotowanymi wcześniej truskawkami, orzechami i pokruszonym serem feta.