Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Kurczaka oczyścić z błon, natrzeć przyprawą.
  • Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć pierś ok. 3 minuty z jednej strony, następnie obrócić, przykryć i dusić jeszcze 5-8 minut, w zależności od grubości mięsa.
  • Przełożyć na deskę i pokroić na plastry.
  • W wysokim naczyniu umieścić 100 g umytych, obranych z szypułek truskawek, dodać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, miód, miętę i sól, zmiksować na gładki sos.
  • Do miski przełożyć rukolę, dodać kurczaka, pozostałą część truskawek pokrojonych na mniejsze części i polać wcześniej przygotowanym sosem.
  • Z wierzchu posypać kolorowym pieprzem (można go wcześniej rozbić w moździerzu - będzie bardziej aromatyczny) i opcjonalnie serem feta.