Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski i oprószyć przyprawą do kurczaka z grilla, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
- Smażyć lub grillować na lekko natłuszczonej patelni przez 2–3 minuty z każdej strony, aż mięso się zarumieni i będzie upieczone w środku.
- Bób ugotować w osolonej wodzie przez około 5 minut.
- Odcedzić, ostudzić i obrać ze skórek.
- Cebulkę pokroić w cienkie plasterki.
- Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej emulsji, najlepiej połączyć je w małym słoiczku.
- W dużej misce połączyć sałatę, bób, awokado, kiełki i sos.
- Delikatnie wymieszać.
- Dodać pomidorki, cebulkę, posypać ziarnami.
- Ułożyć kurczaka, podawać na ciepło lub zimno.