Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 2 głosów
  • Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski i oprószyć przyprawą  do kurczaka z grilla, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • Smażyć lub grillować na lekko natłuszczonej patelni przez 2–3 minuty z każdej strony, aż mięso się zarumieni i będzie upieczone w środku.
  • Bób ugotować w osolonej wodzie przez około 5 minut.
  • Odcedzić, ostudzić i obrać ze skórek.
  • Cebulkę pokroić w cienkie plasterki.
  • Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej emulsji, najlepiej połączyć je w małym słoiczku.
  • W dużej misce połączyć sałatę, bób, awokado, kiełki i sos.
  • Delikatnie wymieszać.
  • Dodać pomidorki, cebulkę, posypać ziarnami.
  • Ułożyć kurczaka, podawać na ciepło lub zimno.