Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Ogórki umyć, osuszyć i wraz ze skórką pokroić w grube krążki.
  • Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Posolić ją, wymieszać i zostawić na godzinę.
  • Do dużego garnka wlać wodę, ocet i wsypać cukier.
  • Następnie dodać curry, mielony pieprz, pieprz w ziarenkach, słodką paprykę i gorczycę.
  • Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę.
  • Do gotującej się zalewy wrzucić pokrojone ogórki i cebulę (wraz z tym sokiem, który puściła). Wszystko wymieszać i razem gotować około 5 minut.
  • Gorące wykładać do umytych i suchych słoików.
  • Napełnione słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem na około 20 minut.