Sposób przygotowania:
    Ocena: /5 - 
    głosów
Przygotować zupę krem:
- Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, pora i paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
- Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, ok 2-3 minuty, posypać przyprawą meksykańską, a następnie dodać pomidory pelati i ok. 4 szklanki wody.
- Przykryć, gotować ok. 20 minut do miękkości warzyw.
- Zupę zblendować na gładko, doprawić solą i pieprzem.
Przygotować salsę:
- Awokado drobno pokroić w kosteczkę, wymieszać z kukurydzą i fasolą, polać oliwą, sokiem z limonki i doprawić solą.
- Zupę podawać z zimną salsą, świeżą kolendrą i - opcjonalnie - kukurydzianymi chipsami.
 
                 
     
    
