Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Piekarnik rozgrzać do 190 st. C.
  • Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, dusić na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku i 2 łyżkami oleju. Kiedy z warzyw odparuje płyn, dodać 1 łyżeczkę tymianku i doprawić je solą, ostudzić.
  • Mięso umyć, oczyścić z błon i rozklepać tak, aby można było zawijać rolady. Z jednej strony posypać przyprawą do mięs, rozłożyć farsz na 3 piersi, posypać serem owczym i zawinąć w duże rolady. Smażyć piersi na złoty kolor, dla ułatwienia, można roladki spiąć wykałaczkami albo związać dratwą. Przełożyć na papier do pieczenia i zapiekać ok. 20 minut.
  • W tym czasie przygotować ryż.
  • Papryki pokroić w paski i przesmażyć z dodatkiem przyprawy do warzyw zapiekanych.
  • Brokuła gotować ok. 3 minut, wymieszać z papryką. Podawać z ryżem i upieczonymi roladkami.