Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Kurczaka oczyścić z błon, pokroić w kostkę, dodać oliwę, paprykę słodką i natrzeć dokładnie mięso.
  • Podsmażyć na dużej patelni, przełożyć na talerz.
  • Grzyby umyć, oczyścić, pokroić.
  • Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle, używając tej samej patelni.
  • Dodać grzyby i smażyć przez ok. 5 minut.
  • Wlać wino, redukować ok. 5 minut, aż alkohol odparuje.
  • W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie.
  • Na patelnię wlać śmietankę, dodać podsmażonego kurczaka, rozmaryn i tymianek, redukować do gęstego sosu przez kolejne kilka minut.
  • Sos grzybowy wymieszać z ugotowanym makaronem, przełożyć na talerze i posypać natką pietruszki.