Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Piekarnik rozgrzać do temp. 160 C.
  • Nerkowce przełożyć na blachę, polać łyżką oliwy, posolić i piec ok. 8-10 minut, aż uzyskają złoty kolor. Wystudzić.
  • Szparagi umyć, odciąć końcówki. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę, gotować minutę i przelać zimną wodą.
  • Z cukinii zrobić makaron za pomocą obieraczki do warzyw, tworząc długie, cienkie paseczki.
  • Bób gotować ok. 5 minut, następnie obrać ze skórek.
  • W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki sosu, łącznie z uprażonymi wcześniej orzechami nerkowca.
  • Zmiksować, w razie potrzeby dolewając wody. Wymieszać z przygotowanymi wcześniej warzywami.
  • Podawać jako mniejsze danie lub dodatek, np. do mięs z grilla.