Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Ugotowane jajka pokroić w kostkę, a w przypadku jajek faszerowanych - rozdrobnić dowolnie, na przykład w robocie lub widelcem.
- Szalotkę lub cebulę posiekać.
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy lub 1 łyżkę masła.
- Smażyć cebulę lub szalotkę ok 3-4 minuty i dodać do jajek.
- Wbić dwa surowe jaja.
- Szczypiorek posiekać, dodać do masy razem z koperkiem i słodką papryką Appetita.
- Dodać bułkę tartą - ilość zależy od używanych jajek do kotletów - im masa ma wielce wilgoci, tym więcej bułki należy dodać.
- Formować w dłoni kotlety, każdy obtoczyć w bułce tartej.
- Smażyć przez ok. 3 minuty z każdej strony, na rozgrzanym tłuszczu.
- Podawać z ulubioną sałatką, np. z pomidorkami i rukolą.