Sposób przygotowania:

Ocena: 4/5 - 2 głosów
  • Rostbef oczyścić z błon, pokroić w cienkie paski.

  • Dodać sos sojowy, pieprz i miód, wymieszać, odstawić na 10 minut.

  • W tym czasie przygotować salsę: ogórka obrać, pokroić we wstążki/ można uzyć obieraczki do warzyw/, przełożyć do miseczki.

  • Papryczkę chili posiekać, dodać do ogórka, doprawić sokiem z limonki, oliwą, posiekaną świeżą kolendrą  oraz solą i cukrem.

  • Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać rostbef.

  • Smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony, co jakiś czas przewracać. Mięso powinno być mocno przyrumienione. ale miękkie.

  • Wymieszać wszystkie składniki sosu i posmarować nim bagietki.

  • Nałożyć salsę z ogórka oraz gorące mięso, na górę ułożyć świeżą rukolę.