Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Przygotować mięso: nóżki umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do mięs i odrobiną oleju, zamarynować.
  • Piekarnik nagrzać do 190 C. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Dodać pokrojoną w ósemki cebulę, posypać majerankiem, ułożyć obrane i wydrążone kawałki jabłek.
  • Przykryć, piec ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i złociste.
  • Wszystkie warzywa na puree przełożyć do garnka, zalać mlekiem i dodać ½ szklanki wody.
  • Dodać sól, przykryć, gotować ok 30 minut aż warzywa będą miękkie.
  • Zmiksować na gładkie puree, doprawić przyprawą warzywną i wymieszać ze startym parmezanem.
  • Podawać z kaczką i pomidorkami