Sposób przygotowania:

Ocena: 1.8/5 - 8 głosów
  • Mięso oczyścić, pokroić w dużą kostkę.
  • Zamarynować w przyprawie do mięs i 3 łyżkach oleju.
  • Usmażyć na oleju na mocno rozgrzanej patelni, na złoty kolor.
  • Mięso przełożyć do miski, na patelni zostawić tłuszcz ze smażenia.
  • Cebule, papryki i marchew pokroić w kostkę, usmażyć na wcześniej używanej patelni.
  • W połowie smażenia dodać pokrojone pieczarki, posolić, chwilę poddusić.
  • Dodać łopatkę oraz wszystkie przyprawy.
  • Zalać wodą lub bulionem, przykryć i gotować ok. 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie.
  • Przygotować zasmażkę: na patelni rozpuścić czubatą łyżkę masła, dodać łyżkę mąki, chwilę smażyć na złoty kolor, a następnie dodać do gulaszu.
  • Doprawić do smaku.