Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • W małej miseczce wymieszać 4 łyżki oliwy z oliwek, przyprawę do ryb Appetita, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i skórkę z 2 cytryn.
  • Przygotowaną mieszanką natrzeć dorady z zewnętrznej i wewnętrznej strony.
  • Położyć na arkuszach pergaminu, pokryć rozmarynem i grillować, aż ryba będzie miękka, a skórka złocista.
  • Ziemniaki pokroić na ćwiartki, dodać przyprawę, olej, sól i skórkę z cytryny.
  • Dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Piekarnik rozgrzać do 230 stopni, piec w termoobiegu ok. 30-40 minut, aż ziemniaki będą chrupiące, ale miękkie w środku.
  • Po pierwszych 20 minutach obrócić na drugą stronę.
  • Podawać z gorącą doradą polaną sokiem z cytryny.