Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Wszystkie warzywa umyć i pokroić w plastry. Do większej miski wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do warzyw zapiekanych.
- Okrągłą foremkę wysmarować oliwą lub wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto francuskie i utworzyć ranty, spód nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut, do uzyskania złotego koloru.
- Składniki masy jajecznej połączyć ze sobą w dużej misce.
- Przygotowane plasterki warzyw obtaczać w mieszance oliwy z przyprawami i układać je pionowo w upieczonym spodzie francuskim tak, aby warzywa dobrze do siebie przylegały. Powtarzać czynność do wykorzystania wszystkich warzyw. Zalać masą śmietanowo-jajeczną. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach w termoobiegu.