Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Wszystkie warzywa umyć i pokroić w plastry. Do większej miski wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do warzyw zapiekanych.
  • Okrągłą foremkę wysmarować oliwą lub wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto francuskie i utworzyć ranty, spód nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut, do uzyskania złotego koloru.
  • Składniki masy jajecznej połączyć ze sobą w dużej misce.
  • Przygotowane plasterki warzyw obtaczać w mieszance oliwy z przyprawami i układać je pionowo w upieczonym spodzie francuskim tak, aby warzywa dobrze do siebie przylegały. Powtarzać czynność do wykorzystania wszystkich warzyw. Zalać masą śmietanowo-jajeczną. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach w termoobiegu.