Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Rabarbar umyć, odciąć zielone końcówki, obrać i pokroić drobno.
  • Usunąć szypułki z truskawek, przekroić na pół.
  • Piekarnik nagrzać do 200 C (termoobieg).
  • Jaja wbić do miski, krótko ubić mikserem.
  • Dodać mleko i cukier wanilinowy, wymieszać.
  • Mąkę przesiać i dodać do masy, zmiksować na wolnych obrotach, do uzyskania jednolitej masy.
  • Do małych foremek (najlepiej ceramicznych) dodać po kawałeczku masła, umieścić je w piekarniku, aby tłuszcz się roztopił, a formy podgrzały.
  • Ostrożnie przelać masę do foremek, dodać pokrojone owoce i włożyć z powrotem do piekarnika.
  • Zapiekać ok. 15-20 minut, aż omlet mocno wyrośnie, a wierzch będzie złoty.
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem.