Nietypowe narzędzia na (i do) grilla

Pewnie co roku napotykacie się na dziesiątki artykułów radzących, co zabrać ze sobą na grilla. My chcemy pokazać Wam dziś coś więcej, niż tylko kosz piknikowy, serwetki i tacki do grilla. Jesteście gotowi na grillową rewolucję?

Do mięs

Mięsa z grilla – kochamy gorące karkówki, kiełbaski, piersi z indyka, przyprawione aromatycznymi mieszankami. Aby ułatwić sobie grillowanie warto skorzystać z kilku narzędzi.

- Wieszak na podudzia. Idealny gadżet dla miłośników  mięsa z kurczaka. Posegreguje i ułoży w idealny rządek podudzia, co sprawi, że mięso będzie ugrillowane równo z każdej strony i gotowe w jednym momencie.

- Termometr do mięs. Czy moja karkówka jest już upieczona w środku? Z termometrem do mięs nie trzeba zadawać sobie tego pytania, a przy okazji osoba zajmująca się grillem nie musi się stresować, że poda zbyt surowe danie.

- Strzykawka do marynaty. Sprawi, że oprócz pysznej, pachnącej skórki, uzyskacie także mięciutki i aromatyczny środek mięsa – wystarczy, że wstrzykniecie do niego przygotowaną wcześniej marynatę.

- Szarpacz do mięsa.  Pomoże rozdrobnić każdy kawał grillowanego mięsa, dzięki czemu będziecie mogli podać swoim gościom kebab, czy po prostu mięso jako element sałatki lub wypełnienie tortilli.

- Taca do grillowania hot-dogów. Taca z wyżłobionymi miejscami na parówki, które obracają się podczas obróbki, dzięki czemu są przygotowane z każdej strony.

Do warzyw

Hej, wegetarianie i weganie! Przygotujcie ulubione warzywa i użyjcie do nich specjalnych narzędzi, by cała obróbka była jeszcze prostsza.

- Kosz do warzyw do grilla. Idealnie dba o delikatne potrawy, które siła i temperatura grilla może naruszyć. Dzięki niemu Wasze papryki czy serki nie będą spalone, ale łagodnie podgrillowane i pyszne w smaku!

- Uchwyty do trzymania kukurydzy. Lubicie kukurydzę z grilla? Uchwyty do zdejmowania z grilla upieczonych kolb kukurydzy pomogą Wam ściągnąć je z gorącego grilla, ale też ułatwią konsumpcję.

Do grilla

A teraz czas na dodatki do naszego głównego bohatera – grilla.

- Rozpylacz oleju do grilla. Zwilżanie rusztu zapobiegnie przywieraniu grillowanych potraw do rusztów grilla. Z rozpylaczem zrobicie to bezpiecznie, wygodnie i szybko.

- Skrzynka do wędzenia. A może by tak uwędzić mięso, sery czy warzywa i zachwycić gości czymś więcej, niż tylko grill?  Cieszcie się potrawami o wyśmienitym smaku, dzięki możliwości uwędzenia ich ze specjalną skrzynką.

- Kamień do grillowania. A na koniec – niespodzianka! Co powiecie na to, aby przygotować gościom pizzę z grilla? Do tego przyda Wam się kamień! Możecie grillować na nim także chleb, bagietki czy np. ziemniaki.